BAKKA 2015 Mali Destek Programı ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından hazırlanan 2015 Mali Destek Programı ve Bilgilendirme Toplantısı Karabük Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

BAKKA 2015 Mali Destek Programı ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Yayınlama: 02.02.2015
Düzenleme: 15.06.2020
0
A+
A-

2015 Mali Destek Programı ve Bilgilendirme Toplantısı’na Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel,  Batı Karadeniz Kalkınma Kurulu Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlar, Özel Sektör, Sivil Toplum Temsilcileri ve Basın Mensupları katıldı.

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı hakkında bilgi veren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel : “Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2015 Mali Destek Programı ve Bilgilendirme Toplantısı açılış programına hoş geldiniz. Ajansımız kurulduğu günden bugüne kadar 7 farklı mali destek programı ile KOBİ’lere Sosyal Kalkınma Projelerine ve Küçük Ölçekli İşletmelere bu projelerle kaynak aktarılarak 7 adet projenin hayata geçmesini sağlamıştır. Bölgenin 2014 yılında rekabet edebilirliği güçlendirilerek ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi adına güdümlü proje desteği kapsamında yürütülecek olan Bartın Eğitim ve İnovasyon Test Merkezi Projesine destek sağlanmıştır. 2015 yılı Mali Destek programları ilgili taraflardan gelen talepler, görüşler ve geri bildirimler, bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları ve Kalkınma kurulunun tavsiyeleri ışığında yönetim kurulunca kararlaştırılmış ve Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Ajansımız 2015 Yılı Teklif Çağrısı kapsamında yürütülecek olan “KOBİ Mali Destek Programı” ve “Yöresel Değerler Destek Programı” 27 Ocak 2015 Salı günü itibarıyla ilan edilmiştir. Bu programlar için ajans bütçesinden ayrılan toplam kaynak tutarı 13 milyon Türk Lirasıdır. 2015 yılı Kobi Maliyet Destek programının amacı bölgemizde Zonguldak-Karabük-Bartın illerimizde turizm ve imalata dayalı sektörlerde faaliyet gösteren Kobilerin üretim, hizmet, pazarlama, kalite ve kapasitelerini geliştirmek ve iyileştirmektir. Bölgemizde kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için hazırlanan 2015 yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programının amacı Zonguldak-Karabük-Bartın illerimizdeki yöresel değerlerden elde edilen katma değerin artırılması, bölge kültürünün yaşatılması ve yaygınlaştırılması faaliyetleri ile yerel potansiyelin harekete geçirilerek bölgesel kalkınmaya katkı sağlanmasıdır. Programlarımız ile bölgemizdeki yatırım ortamlarının iyileştirilmesi,  işletmelerimizin üretim, hizmet ve pazarlama kalitelerinin ve kapasitelerinin genişletilmesi, istihdamın artırılması, bölgemize özgü yöresel değerlerin korunarak yaygınlaştırılması ve katlanarak değere dönüştürülmesi hedeflenmektedir. Bu hedeflerin gerçeğe dönüştürülerek hayata geçirilebilecek teklif çağrısı dönemi geçirmeyi ümit ediyor, Mali Destek Programlarımızın bölgemiz ve illerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Irmak Göksu Çağlı yaptığı Kobi ve Yöresel Değerler Mali Destek programına ilişkin bilgilendirme sunumda; Kalkınma Ajansları, Mali Destek Programı ve 2015 yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programının amaçları, destek tutarları, projelerin öncelikleri, başvuru sahipleri ve ortakları, projeler ve örnek proje konuları, projenin maliyetleri, Proje başvuru şekilleri ile yapılacak işlemler ve eğitim toplantıları hakkında bilgiler verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.