TSO’dan ‘Hijyen Eğitimi’ Kursu

Karabük Mesleki Eğitim Merkezi ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası arasında “Hijyen eğitimi” konusunda açılacak kurslar ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı.

TSO’dan ‘Hijyen Eğitimi’ Kursu
Yayınlama: 19.04.2014
Düzenleme: 15.06.2020
0
A+
A-

Karabük Ticaret ve Sanayi Odayı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Çapraz, Karabük Meslek Eğitim Merkezi ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliği ile açılacak olan “Hijyen eğitimi” kursu esnasında sanayicinin işinin aksamayacağını söyledi.

TSO binasında düzenlenen programda, 05 Temmuz 2013 tarihli ve 28689 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Hijyen Eğitimi ” Yönetmeliği kapsamında Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Karabük TSO Başkanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Karabük Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mahir Emre Doğuş ve Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Çapraz’ın katılımı ile hijyen eğitimi, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalıştırılacakların mesleki eğitimine ilişkin açılacak kurslara ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında, Bakanlığa bağlı olmayan kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak yetişkinlere ve özel eğitim gerektiren bireylere, gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, yiyecek içecek hizmetleri sunan hizmet birimlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programlarının planlanmasına, eğitimlerin verilmesine, iş yeri sahibinin, işletenlerin ve çalışanların bu konudaki sorumluluklarına, bu iş yerlerinde çalışmaya engel bulaşıcı hastalıkların ve cilt hastalıklarının belirlenmesine ve bu hastalıkların iyileşme hâlinin tespitine ilişkin usul ve esasları ile gerekli eğitim konuları ile ilgili kurs ve etkinlikler düzenlenecek.

TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Çapraz, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası (İSG) hükümlerince, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalışanlara, yapacağı işle ilgili mesleki eğitim alma zorunluluğu getirildiğini hatırlatarak, “Mesleki eğitim belgesi almadan tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanların İSG Yasası hükümlerine göre firmaları çok büyük cezalarla karşı karşıya bırakıyor. İşletmelerde çalışan insan gücü potansiyelinin niteliğini artırmak ve daha kaliteli hizmetlerin verilmesini sağlamanın yanı sıra, bireylerin kedilerini yenilemelerine fırsat vermek ve iş güvenliği konusundaki bilgi ve becerilerini geliştirmek öncelikle ele alınması gereken hususlardan birisidir. Bu sebeple, iş güveliği, işçi sağlığı ve mesleği alanında yaşanan teknolojik gelişmeleri takip ederek, bilen ve üretimde bu ilgilerini kullanabilen, gelişmelerle tanışık, işletmelerde ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını oluşturmak amacımızdır” dedi.

Eğitim çalışması sonunda başarılı olan kursiyerlere Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği kapsamında “Kurs Bitirme Belgesi” verileceğini de belirten Çapraz, kursların sanayicilerin işlerini aksatmayacak şekilde hafta içi, hafta sonları, gündüz veya mesai saatleri dışında teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirileceğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.