Ahmet Gölbek Her Telden (11.Mayıs.2017)

Usta Gazeteci Ahmet Gölbek’in son günler de ilgi çeken her telden köşesine bu gün taşınanlar yine çok konuşulacak.

Ahmet Gölbek Her Telden (11.Mayıs.2017)
Yayınlama: 11.05.2017
Düzenleme: 15.06.2020
32
A+
A-

BİR DÖNEMİN ÜNLÜ SAVCISI ZEKERİYA ÖZ’ÜN SAFRANBOLU ZİYARETİNCE “CAM TERASA GİTME İHTİMALİ..” VE BURASININ İHALESİ..!!
Bir dönemin Ünlü Savcısı ZEKERİYA ÖZ,Safranbolu hayranı bir isim olarak biliniyor ve Safranbolu İlçemizi de birkaç kez ziyaret ettiğinden söz ediliyor.
BİRKAÇ KEZ ZİYARET ETMİŞ SAFRANBOLU’YU..
Safranbolu hayranı olduğuna ve birkaç kez ziyaret ettiğine göre,Safranbolu’dan dostları,arkadaşları vardır,o nedenle de kendisine yakın ilgilerini,alakalarını,konukseverliklerini esirgememişlerdir bu dostları,arkadaşları.
O arada CAM TERASA GİTTİĞİNDEN DE SÖZ EDİLİYOR..
Sahi bu CAM TERAS olayı,Karabük’te bir aralar çok dedikodu,çok söylentili bir şekil almıştı,CAM TERASI ihalesiz SAFRANBOLU KÖYE HİZMET GÖTÜRME Birliği isimli Kuruluşa veren İL ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERİ Sayın HAKAN ESKİ olmuştu.
Sayın HAKAN ESKİ halen FETÖ davasından tutuklu olarak cezaevinde..
Sayın HAKAN ESKİ,CAM TERASI Safranbolu Köye Hizmet Götürme Birliği’ne verince,Birlik Yönetimi de burayı birisine KİRAYA VERMİŞTİ ve kira bedelinin çok ucuzluğundan yakınmalar ayyuka çıkmıştı.
CAM TERAS şimdi ihale edildi ve 4-5 yılda 50 kat pahalı ihale edildi..
Bu kadar büyük RANT YAPTI CAM TERAS,neyin fiyatı 50 misli arttı ki..?
Bu YÖREDE FİYATI 4-5 YILDA 5O MİSLİ ARTAN BAŞKA NE VAR Kİ..?

İL ÖZEL İDARESİ ESKİ GENEL SEKRETERİ SAYIN HAKAN ESKİ,FETÖ DAVASINDAN TUTUKLANDI VE GÖREVE GETİRİLME SÜRECİ,SONRASI
Karabük İL ÖZEL İDARE Genel Sekreterliği,geçmiş yıllarda,bir aralar BÜYÜK SORUN OLMUŞTU ve buraya Sayın HAKAN ESKİ getirilmiş ,bir süre, görevde kalması temin edilmişti..
Şimdi görevde olan çok başarılı bir GENEL SEKRETER olarak isim yapan Sayın MEHMET UZUN,o dönem görevden alınarak,yerine getirilen Sayın HAKAN ESKİ’DEN mahkeme kararı ile görevi birkaç kez geri almasına karşın,belirli çevreler ısrarla/inatla yeniden Sayın HAKAN ESKİ’Yİ tekrar/tekrar göreve getiriyorlardı..
Sonuçta Sayın MEHMET UZUN görevinde mahkeme kararı ile kaldı.
Ancak,daha sonra FETÖ DAVASINDAN TUTUKLANAN Sayın HAKAN ESKİ,görevde olduğu sürede CAM TERAS olayını TEREYAĞINDAN kıl çeker gibi halletmişti..!!
İSTERSENİZ BU HALLETMENİN,Karabük İL ÖZEL İDARESİ Genel Sekreterliği’ne KAÇ İŞ MAKİNESİNE PATLADIĞINI,bugün ki kira bedelinden kiraya verilseydi kaç iş makinesi daha alınabilirdi,boş bir vaktinizde hesap edin,en azından bir zararınız olmaz..
Meşhur CAM TERAS 4-5 yıl içinde 50 misline yakın kira değeri kazandı..!!
Bu para İL ÖZEL İDARESİ Genel Sekreterliği hesabına girdi..
Sahi Sayın HAKAN ESKİ’Yİ kim/kimler bulup getirmişti O GÖREVE..!!

KARABÜK’E KATKI VERMEK İSTEYEN BİR GRUP ARKADAŞIN KURULMASINA ÖNCÜLÜK ETTİĞİ “3 NİSAN KARABÜK YATIRIM ŞİRKETİ..”
Karabük’e katkı vermek,Karabük’te KOLLEKTİF,ORTAK,ANONİM Yatırım yapabilmek amacı ile kurdukları 3 NİSAN KARABÜK YATIRIM Anonim Şirketi vardı..
HATIRLAYANLAR VARDIR..
Ne kadar ulvi düşüncelerle,ne kadar idealist düşüncelerle kurulmuştu 3 NİSAN KARABÜK YATIRIM Şirketi ve kurucular “KARABÜK YAŞAYANLARI ORTAKLAŞA BİRŞEYLER YAPABİLMELİ..” düşüncesinden yola çıkmışlardı.
Sonra HAYVANCILIĞA yöneldiler,SÜT İNEKLERİ aldılar ve TÖRENLE HİZMETE ALINDI Tesis,süreç ilerledikçe BAŞARISIZLIK GELDİ,Şirket ortakları çok ciddi biçimde BEDEL ÖDEDİLER..
BELKİ HALENDE ÖDÜYORLARDIR..
Ancak,burada en büyük bedeli KARABÜK ÖDÜYOR..
Zira,bundan sonra İNSANLAR BİRARAYA GELEREK Karabük’e yatırım yapma reflekslerini kaybettiler,KARABÜKLÜLER BİRŞEYİ BAŞARMA yeteneğine sahip değiller,ne zaman bir araya gelip bir yatarım yapmaya kalksalar sonu hüsran oluyor,gibi bir anlayış yerleşti.
TESİS DURUYOR,İSTEYENLER VARMIŞ SANIYORUZ..
Ne umutlarla kurulmuştu O TESİS DEĞİL Mİ..?
BÜTÜN UMUTLAR YER İLE YEKSAN OLDU,NE YAZIK Kİ..!!

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,2 BİN YABANCI ÖĞRENCİSİ İLE ÜLKEYE VE KARABÜK’E DÖVİZ KAZANDIRIYOR,KARABÜK’Ü TANITIYOR…
Karabük Üniversitesi’nde 2 BİNE YAKIN YABANCI ÖĞRENCİ var ve bunlar 40-45 Ülkeden KARABÜK’E gelen öğrenciler,şöyle bir düşünün,KARABÜK 40-45 ÜLKEDE TANINAN BİR KENT artık.
Gerçi TRT DAHİL HAVA DURUMU RAPORLARINDA Televizyonlar,Basın/Yayın organları KARABÜK’Ü tanımazlar es geçerler çoğu kez “BARTIN DOLAYLARINDA HAVA ŞÖYLE OLACAK..” falan derler,ama,Dünyanın 40-45 Ülkesinde KARABÜK BİLİNİYOR/TANINIYOR..!!
Zira buralarda ÖĞRENCİLERİ VAR O ÜLKELERİN..
KARABÜK’ÜN TANITIMI kadar bu öğrenciler kanalı ile HEM ÜLKEMİZE,HEM KARABÜK’E döviz geldiğini de unutmamak lazım,bu kanal Ülkemize ve Karabük’e ciddi bir döviz girişini sağlıyor elbet.
2 BİNE YAKIN YABANCI ÖĞRENCİ VAR KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE..
Hatta GÜVEN KAVŞAĞINDA bir bina vardır,O Binanın son katına bir bakın FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERİN KURDUĞU Dernek tabelasını görürsünüz,KARABÜK’TE YABANCI ÖĞRENCİLERİN İLK DERNEĞİ olsa gerektir..
Ne güzel değil mi..?
40-45 ÜLKENİN ÖĞRENCİLERİ KARABÜK’TE ÖĞRENİM GÖRÜYORLAR..

AK PARTİ,21 MAYIS BÜYÜK KONGRESİ’NDEN SONRA,BÜYÜK İHTİMALLE İLÇE VE İL KONGRELERİNE BAŞLAYACAKTIR,HEYECAN BÜYÜR
AK Parti 21 Mayıs Büyük Kongresi’ne kadar İl ve İlçeler bağlamında bir DİNLENME SÜRECİNE girmiş olsalar gerektir,zira REFERANDUM ÇALIŞMALARINDA müthiş koşturdular..
21 MAYIS BÜYÜK KONGRESİ ile Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,AK Parti Genel Başkanlığı’na gelecek,daha sonrası için ise İLÇE ve İL KONGRELERİ sürecine girileceğinden söz ediliyor.
AK Parti Karabük İLÇE ve İL KONGRELERİ’NDE yeni yapı nasıl kurulur acaba,bu nokta da genel beklenti BAŞKANLIK DÜZEYİNDE herhangi bir DEĞİŞİMİN olmayacağı yolunda,YÖNETİM BAĞLAMINDA BAZI İSİMLER DEĞİŞEBİLİR görüşü hakim.
İL BAŞKANI,İLÇE BAŞKANLARI aynen kalır,Yönetimlerde değişim olabilir..
AYAK UYDURAMAYANLAR TASFİYE OLUR gibi bir görüş hakim..
AK Parti 21 Mayıs sonrası yeni bir döneme yelken açıyor..

ÖNCE MİMAR/MÜHENDİS SAYIN YAVUZ İNCE,ŞİMDİ DE,DR.SAYIN İBRAHİM KORUKLAR,GÜZEL İNSANLAR BİR/BİR GİDİYORLAR..
Önce,Karabük’e Safranbolu’ya çok büyük hizmeti,emeği geçmiş olan Mimar/Mühendis Sayın YAVUZ İNCE’NİN vefat haberi Karabük’ü sarstı,üzdü,bu güzel insanın vefatı Karabük’ü yaraladı.
Şimdi de Doktor Sayın İBRAHİM KORUKLARIN vefat haberi ile üzüldü,sarsıldı Karabük yaşayanları “HERKESİN İBRAHİM ABİSİ İBRAHİM KORUKLAR VEFAT ETTİ..” ve çok ciddi bir üzüntü kaynağı oldu Karabüklüler için..
Karabük Jandarma Taburu’na Yedek Subaylığını yapmak için 1965 yılında gelen Dr.Sayın İBRAHİM KORUKLAR,bu Kentin sevdalısı oldu ve Karabük’te kaldı.
OKULLAR DOKTORU OLARAK GÖREV YAPTI..
Daha sonra,insanlarla sıcak,sevecen bir diyalog kurduğu için SİYASETİN dikkatini çekti ve uzun yıllar ADALET Partisi,DOĞRU YOL Partisi bünyesinde görev yaptı..
Dr.İBRAHİM KORUKLAR hep canayakın,insanlarla dost olmayı bilen bir insan olarak Siyasetin de,Karabük Cemiyet yaşamanın da sevilip sayılan bir ismi olarak kaldı.
GÜZEL İNSANLAR BİR/BİR GİDİYORLAR ARAMIZDAN AYRILIYORLAR..
Önce YAVUZ İNCE Kardeşimiz aramızdan ayrıldı..
Şimdi de KARABÜKLÜLERİN İBRAHİM ABİSİ,Dr.İBRAHİM KORUKLAR…
Mekanları cennet olur İnşaallah..

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YOLU “SARI MALZEME DÖKÜLDÜĞÜ İÇİN..” ÇUKURLARDAN KURTULUR GİBİ OLDU,AMA,BU GEÇİCİ ELBET
Karabük ORGANİZE SANA BÖLGESİ’NE giden Karayolu,hem HAMZALAR girişinden,hem de KAYABAŞI istikametinden fevkalade bozuk ve yol yer/yer çukurlarla dolu.
YOLUNDA DURUMU GERÇEKTEN ÇOK/ÇOK BERBAT..
Bu konuya aylar öncesinde,yine değinmiştik,ancak fazla bir sonuç alınamamıştı,şimdi ÇUKURLARA SARI MALZEME ATILARAK bir parça nefes alınır hale getirilmiş yol.
Ancak,KALICI BİR DURUM DEĞİL BU ELBET..
Olayın bir başka yönü daha var,ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE Kayabaşı istikametinden giden yol İL ÖZEL İdare Genel Sekreterliği’nin GÖREV ALANINDA Mİ..?
Yoksa ;KARABÜK BELEDİYESİ’NİN Mİ GÖREV ALANINDA MI..?
HAMZALAR Civarından giriş İL ÖZEL İdaresi Genel Sekreterliği sınırlarında olabilir,ancak,KAYABAŞI İstikametinden gelen YOL hep Mahalle sınırlarından geliyor,dolayısı ile BELEDİYE UHDESİNDE olsa gerektir..
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE 1400-1500 insan çalışıyor..
Yani KÖYLERDEN ÇOK DAHA FAZLA İNSAN BURADA yaşıyor/çalışıyor..

SAADET PARTİSİ,KARABÜK MERKEZ İLÇE KONGRESİ PAZAR GÜNÜ YAPILIYOR VE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KONGREYE KATILACAK
SAADET Partisi Karabük Merkez İlçe Kongresi önümüzde ki Pazar günü KENT MEYDANI’NDA Kİ NİKAH Salonunda yapılacak ve saat 13.30 da yapılacak Kongreye Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın İLYAS TONGÜÇ’TE katılacak.
SAADET PARTİSİ ÇOK İLGİNÇ BİR SLOGANLA YOLA ÇIKIYOR..
“BÖYLE GELMİŞ,BÖYLE GİTMEYECEK..” diyor SP’LİLER..
Bu gelenek her zaman HAREKETLİDİR,her zaman HEYECANLIDIR ve müthiş bir disiplinle Siyaset yaparlar,bu nedenle örneğin YENİCE İLÇE BAŞKANI değiştirildi.
PARTİ DİSİPLİNİNDEN KOPTU YENİCE İLÇE BAŞKAN..
Bireysel çıkışlar yaptı ve 16 Nisan ANAYASA REFERANDUMU esnasında SP’NİN izlediği politikanın dışına çıktı,bireysel çıkışlar yaptı ve YENİCE İlçe Başkanı o nedenle Kongre de değiştirildi..
ÖNÜMÜZDE Kİ PAZAR GÜNÜ MERKEZ İLÇE KONGRESİ VAR..
Dün bu konuda bize davetiye getiren SP’Lİ Kardeşlerimize İLÇE BAŞKAN ADAYI KİM OLACAK diye sorduk,henüz kendi bünyelerinde gerekli istişareleri yaparak bir isim belirlemediklerini söylediler..
SAADET PARTİSİ çalışkanlığını,heyecan ve hareketliliğini aynen koruyor..
Pazar günü Merkez İlçe Kongreleri var..

KARABÜK TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ “GENÇ ÇİFTÇİ DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANAN 690 CİVARINDA..” İSMİ BELİRLEDİ
Tarım Bakanlığı tarafından verilen ve kırsal kesimde ki gençlerin TARIMA YÖNELMESİNİ amaçlayan destekler için Karabük Tarım İL MÜDÜRLÜĞÜ gerekli çalışmalarını tamamladı.
TOPLAM 690 CİVARINDA GENÇ HAK SAHİBİ OLDU.
Genç çiftçi Projesinden yararlanmak için galiba 41 yaşın altında olmak,herhangi bir yerden SGK’LI olmamak gibi belirli koşullar gerekiyordu ve bunlara kredi verilmesi gerekti.
KARABÜK 690 CİVARINDA GENÇ ÇİFTÇİ TESPİT ETTİ.
Veya başvuru yapanlar içinden 690 civarında isim belirlerdi.
Bunlar hayvancılık,arıcılık veya tarımın diğer kollarında üretici olacaklar,böylece kırsal kesim üretim anlamında güçlenecek ve çok anlamlı bir çalışma gerçekleştiriliyor..
Biliyorsunuz Ülkemiz TARIMSAL ANLAMDA kendisine yeten Ülke olmaktan çıktı ve birçok TARIM ÜRÜNÜ İTHAL eder bir duruma geldik ,bu destekler TARIMI yeniden Ülkemizin kendisine yeter olmasını hatta TARIMSAL İHRACATIN önünü açacak.
KIRMIZI ET BAŞTA OLMAK ÜZERE ÜLKEMİZ İTHALATLA belirli fiyat dengelerini ayakta tutmaya gayret ediyor,işte bu açıdan GENÇ ÇİFTÇİ Destekleri hayati öneme sahip.
KARABÜK 690 CİVARINDA GENÇ ÇİFTÇİ TESPİT ETTİ.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.