2123 ÜNİTE KAN BAĞIŞI İÇİN İMZALAR ATILDI

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Türk Kızılayı Karabük Kan Bağışı Merkezi arasında kan bağışını kapsayan protokol imzalandı.

2123 ÜNİTE KAN BAĞIŞI İÇİN İMZALAR ATILDI
Yayınlama: 29.03.2016
Düzenleme: 15.06.2020
0
A+
A-

Karabük Üniversitesi ile Türk Kızılayı Karabük Kan Bağışı Merkezi işbirliğinde, üniversitenin ev sahipliğinde 2 yıldır gerçekleştirilen “Kan Toplama Kampanyası”nın üçüncüsü için de protokol imzalandı.

Rektörlük makamında imzalanan protokol gereği Mayıs ayında Karabük Üniversitesi Demir Çelik Kampüsü Gökşen M. Yücel Kapalı Spor Salonu’nda “2123 ünite” hedefiyle kan bağışı etkinliği gerçekleştirilecek. Protokole, Rektör Prof. Dr. Refik Polat ile Türk Kızılayı Karabük Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serkan Kahveci ve KBÜ Türk Kızılayı Gençliği Öğrenci Kulübü Başkanı Ramazan Yüksek imza attı.

 “Amacımız rekor kırmak değil, ihtiyacı karşılamak”

Protokolün imzalanmasının ardından açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Refik Polat şunları aktardı: “Bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz toplu kan bağışı kampanyası protokolünü gerçekleştirmek için bir araya geldik. Türkiye’de iki yıl önce 2023 ünite kan bağışı ile rekor kırmıştık. Daha sonra 2071 ünite kan bağışı ile kendi rekorumuzu kırdık. Bu yıl ki hedefimiz 2123 ünite kan bağışını sağlamak. Amacımız rekor kırmak değil ihtiyacı olan insanlara Karabük Üniversitesi olarak yardım eli uzatabilmektir. Karabük Üniversitesi bu konuda kan bağışı deposu olmuştur. Her yıl bu kampanyayı sürdürmek istiyoruz

.”“KBÜ diğer üniversitelere örnek teşkil ediyor”

Türk Kızılayı Karabük Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serkan Kahveci de “Karabük Üniversitesi bizlere son derece katkıları olan bir üniversitedir ve bu etkinlikle diğer üniversitelere örnek teşkil etmektedir.” dedi. Kahveci ayrıca Merkez olarak ihtiyaçları olduğu her an Üniversiteye gelerek kan bağışlarını alıp ilgili yerlere iletebildiklerini, dolayısıyla sadece yılda bir kez değil her ihtiyaç olduğunda da Üniversite ile işbirliğinde bunu karşılayabildiklerini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.