Türkiye Ve Güney Kore Arasındaki İlişkileri Daha Da Güçlendirmek Amacı İle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yürütülen Proje Kapsamında Safranbolu Belediyesinin de Dâhil Olduğu Kültürel İşbirliği Protokolü İmzalandı.
Safranbolu Belediyesi ve Güney Kore’nin Keimyung Üniversitesi arasında “Kültürel İşbirliği Protokolü” imzalandı.
Türkiye ve Güney Kore arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek amacı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında Safranbolu Belediyesinin de dahil olduğu “Kültürel İşbirliği Protokolü” düzenlenen törenle İmzalandı. Cinci Han’da düzenlenen programın açılışında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Güney Kore’yle dayanışmanın ve dostluğun Kore Savaşı’na kadar dayandığını söyleyerek, “Kore dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen iki ülke arasındaki kültürlerin birbirlerine çok yakın olduğu ve tarihlerini miraslarını korudukları gelir. Her iki kültür de birbirine oldukça yakın. Bu protokol ile iki ülke kültürlerinin daha da kaynaşacağı kanaatindeyim. Yine bu protokol ile iki ülke arasında kültürlerdeki değişimi, gelişmeyi, diyaloğu daha da geliştirmeyi hedeflediğimizi ifade etmek istiyorum. Bununla birlikte bu önemli protokolün çalışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki,Karabük Üniversitesindeki ve Koreli dostlarımıza da teşekkür ediyor, imzalanacak bu protokolün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Güney Kore Keimyong Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Il Hi Synn ise Safranbolu’nun sadece kültürel bir şehir olmadığını insani bir şehir olduğunu belirterek, “1950 yılında Kore savaşı patlak verdiğinde Türkiye düşünmeden yardıma koşmuştur. Çok acı bir olay ama 900’den fazla Türk asker vefat etmiştir. Bu nedenle Kore halkı bunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Bunu Kore’de kime sorarsanız sorun her zaman aynı şeyi söyler. Safranbolu UNESCO Dünya Miras Şehirleri arasında bulunan bir kent. Burası sadece kültürel bir şehir olmadığını, insani bir şehir ve bu şehrin dost canlısı ve cana yakın Belediye Başkanını da gördük. Yani Safranbolu’nun bir yandan günümüz modernizasyonuna ayak uydururken diğer yandan da insani ilişkileri de çok güzel koruduğunu çok rahat söyleyebiliriz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Aksoy ve Synn, “Kültürel İşbirliği Protokolü”nü imzaladı.