67 Yaşında Okuma Yazma Öğrendi

Elmas Gündüz okur-yazar diplomasını alarak okumanın yaşının olmadığını gösterdi

67 Yaşında Okuma Yazma Öğrendi
Yayınlama: 04.05.2017
Düzenleme: 15.06.2020
0
A+
A-

Elmas Gündüz okur-yazar  diplomasını alarak okumanın yaşının olmadığını gösterdi

 

Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan kurslarda eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri takdim edildi.

Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Şirinevler Sosyal Yaşam Merkezinde 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında açılan kurslarda sertifika almayı hak kazanan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Sertifika töreni öncesi gösteri yapan Fazlı Yeşilyurt Ortaokulu öğrencilerinin folklor gösterisi konuklardan büyük alkış aldı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Sosyal Yaşam Merkezlerinde en çok önemsediği okuma yazma kursunda diplomasını alan 67 yaşındaki Elmas Gündüz teşekkür konuşması yaparak; “Okumanın yaşı yok diyerek çıktığımız bu yolda başarımızın gururunu taşıyoruz.  Bizlere bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımıza, müdürlerimize, büyük bir sabırla bizlere okuma yazma öğreten değerli öğretmenimize çok çok teşekkür ediyoruz. Hepinizi sevgi ile selamlıyorum” dedi.

Şirinevler Mahalle Muhtarı Ozan Özçelik ise mahallelerine Sosyal Yaşam Merkezi kazandırıldığı için ve kurslar sayesinde okuma yazma bilmeyen vatandaşların dahi okumasına vesile olunduğu için Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdürü Ali Köse ise yaptığı konuşmada; “Eğitim işleri iki ana kolda yürüyor Biri örgün eğitim, diğeri de yaygın eğitim. Örgün eğitim dediğimiz, ana okullarımız, ilk okullarımız,  liselerimiz, çocuklarımızın gidip geldiği okullar. Yaygın eğitim kanalı ise Halk Eğitim Merkezlerimiz, 7’den 70’e dediğimiz, yaşı, konumu aranmadan, Elmas teyzemizin okur yazarlığından tutunda, 3 boyutlu konulara, teknolojinin son geliştirmiş olduğu aşamadaki teknolojik kullanımına varıncaya kadar, her türlü sosyal, kültürel, sanatsal etkinlik bu alana giriyor. Devletimiz vaktiyle askeriye bütçesinin büyük kısmını verirdi. Son yıllarda devletimiz bütçesinin en büyük payını eğitime vermekle beraber, büyüyen gelişen eğitim ihtiyacını karşılamakta bazen paydaşlara ihtiyaç duyuyor. Hayırseverler okullar yapıyorlar. Biz bunu örgün eğitimdeki bu faktörün yaygın eğitimde kullanamıyoruz Buda başka paydaşlar arıyoruz. Bununda en güzel örneklerinden biri Karabük ve Safranbolu’da Belediyelerin el atmasıyla beraber Türkiye’de başka yerlerde var ama bu kadar uyumlu gerçekleştirdiği açıkçası diğer yerlerde ben şahsen göremedim. Burada çok mükemmel bir iş birliği var. Eğitim ve yerel idare arasında Belediyemizin çok büyük destekleriyle mahallerde oluşturduğu sabit Sosyal Yaşam Merkezlerinde bu iş çok büyük bir ivme kazandı. Lütfen bunu körlerin, sağırların birbirini ağırlaması olarak kabul etmeyelim. Şimdiye kadar inanmadığım hiçbir şeyi söylemedim, söylemekte istemem. Huzurlarınızda ben Belediye Başkanımıza bu yaygın eğitime verdiği desteklerden dolayı da tebrik etmek istiyorum. Eğitim camiası adına da şükranlarımızı iletiyorum” dedi.

1 kişinin okur yazar diploması alması Sosyal Yaşam Merkezlerinin maliyetini çıkarmış oluyor diyen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “200 Evlerin önceki haliyle sonraki halini göz önüne alırsak burada çok güzel bir Sosyal Yaşam Merkezimiz, şu anda inşaatı devam eden kapalı pazar yerimiz, çok yakında hizmete girecek ticaret merkezimiz var. Şirinevler camimizi inşallah Belediye olarak değil, bir ferdi olarak çok yakın zamanda modern bir cami 200 Evlere kazandırmayı Allah bize nasip eder. 1974-75’lerde Şirinevler camisinde bir saf cemaat olmazdı. Şimdi maşallah cami almaz oldu. Yeni cami yapmamız gerekiyor. 200 Evlerin en büyük ihtiyacı cami ihtiyacı oldu. Bizim Sosyal Belediyecilik anlayışımızın en önemli faktörlerinden bir tanesi şudur; Sürekli olarak vatandaşlarımızın içerisinde olmak, mahallelerimizin içerisinde olmak, herkesle bire bir temas kurmak ve kapımızı hiç kimseye kapatmamaktır. Yapmış olduğumuz en önemli işlerden bir tanesi mahallelerde kurmuş olduğumuz programımız Ramazandan sonra başlayacak. Her mahallede sabah Belediye kuruyoruz ve herkes burada ihtiyaçlarını dile getiriyor. Sosyal Yaşam Merkezlerimiz, Sosyal Belediyecilik içerisindeki olmazsa olmazlarımızdan oldu. İlk başta her mahalleye Sosyal Yaşam Merkezi yapacağız dediğimiz zaman herkese çok garip geliyordu. Diyorlardı ki, bu kadar masraf yapmaya değer mi? Şu anda 24 Sosyal Yaşam Merkezimiz bir fiil faal bir şekilde çalışıyor. Çok yakında Sosyal Yaşam Merkezimiz 28-29 tane olacak. 1 kişinin okur yazar diploması alması Sosyal Yaşam Merkezlerinin maliyetini çıkarmış oluyor. Her sene 35-40 arkadaşımıza okur yazarlık diploması veriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Şirinevler Sosyal Yaşam Merkezinde kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.