Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal öğrenci kayıtları, yurt sorunu ve yapılacak olan yurtlar konusunda açıklamalarda bulundu.
Üniversite öğrencilerinin kayıtlarının başlaması ile birlikte kamuoyunda yurt sorunu var şeklindeki değerlendirmelere Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal “Kamuoyunda yurt sorunu olduğu gündemde. Özel yurtlarımız yeterli sayı da var. Bugün itibari ile ben yurt bulamadım kalacak yerim yok diyecek bir arkadaşımızın çıkması mümkün değil” şeklinde cevap verdi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensuplarına kahvaltı veren Rektör Uysal, kahvaltı sonrası açıklamalarda bulundu.
KAYITLARDA SAYI YARIYI GEÇTİ
1 Eylül’de başlayan kayıtlarda iki gün içerisinde kayıt sayısının yarıyı geçtiğini belirten Rektör Uysal “Üniversitemizde 2014-2015 eğitim öğretim yılı kayıtlarını 1 Eylül itibari ile başlatmış durumdayız. Bu yıl üniversitemize 12 bin öğrenci kayıt yaptıracak. 2 Eylül tarihi itibari ile 6 bin 790 öğrencimiz kayıtlarını gerçekleştirdiler.. İnşallah Cuma gününe kadar kayıt sayısını 12 bine tamamlamış olacağız. Öğrenci arkadaşlarımız Karabük Üniversitesine bilgi sahibi olarak geldiler. Öğrencilerimizin Karabük Üniversitesi hakkında yeterli bilgiyi almalarını için sanal alemde ve basın yayın kuruluşlarını kullanarak onları bilgilendirdik” dedi
YURT SORUNU YOK
Öğrencilerin yurt sorunun yaşamadığını ve hiçbir öğrencinin yurt bulamadım demesinin mümkün olmadığını söyleyen Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal “ Kamuoyunda yurt sorunu olduğu gündemde. Özel yurtlarımız yeterli sayı da var. Bugün itibari ile ben yurt bulamadım kalacak yerim yok diyecek bir arkadaşımızın çıkması mümkün değil. Devletimizi daha önceden gerekli tedbirlerini aldı çalışmaları gerçekleştirdi. Biz Kampus alanı içerisinde belirli bir yeri yurt alanı olarak belirledik. Hazineye ait olan 10 dönümlük araziyi Kredi Yurtlar Kuruma tahsis ettik. İhalesi 600 kişilik olarak yapılan daha sonradan bin kişiliği çıkartılan üç tane kule inşaatlarını temeli atıldı. Şu an için kazı çalışmaları devam ediyor. Yine kampus içerisinde 30 dönümlük bir araziyi Kredi Yurtlar Kurumu kamulaştırdı bir kişilik bir yurt faaliyetine başladı. Proje ihalesine çıkıldı, zemin etütleri yapıldı. Yapım ihalesine de birkaç gün içerisinde çıkılacak. 2014 yılı içerisinde ikinci bin kişilik yurdun temeli de atılmış olacak. Önümüzde yıllar içerisinde bu yurtlarımız bitmiş olacak. Üniversitemizin gelişimine çok büyük katkı sağlayacak. Kamulaştırmış olduğumuz 30 dönümlük arazide bin 500 kişilik yurt yapılabilecek bir yeri rezerv tutuyoruz. 2015 yılı içerisinde siyasilerimiz katkılarıyla bunu yatırım planına aldığımız zaman kampus alanı içerisinde 3 bin 500 kişilik yurt köy projesi gerçekleşmiş olacak ve üniversitemizin rekabetini artıracaktır. Biz bunları yaparken sadece yurt olarak planlamadık. Üniversitemiz içerisinde bütün kriterlere uygun 25 bin kişilik stadyumumuz ve spor kompleksimiz var. Yurtlarımız spor kompleksinin hemen yanını yapılıyor. Yurtlar bittiği zaman Karabük Üniversitesini Karabük şehrini daha ileriyi taşıyacak birer yatırım haline gelecektir. Çünkü biz üniversite sporlarına Üniversite olimpiyatlarına aday bir üniversiteyiz. Bundan sonra Karabük eğitimi ile anıldığı kadar sportif faaliyetleri ile de anılacaktır. Bu amaçla da, yurt projelerini çiziminde Karabük Üniversitesi bir fiil bulundu. Hem gelecek konuklarımızı ağırlayabilecek şekilde hem de öğrencilerimizin barınmasını temin edecek şekilde tasarlandı İnşallah önümüzdeki dönemlerde Karabük Üniversitesinde devlet yurdu sorunu daha aza indirilmiş olacaktır. Bugün itibari ile özel yurtlarda hiçbir sorun yoktur. Öğrencilerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısına göre değişik yurtlar bulunmaktadır. Ben Karabük Üniversitesini seçen öğrencilerinin ailelerine seslenmek istiyorum. Karabük şehri bugüne kadar çocuklarınıza sahip çıktı. Bundan sonrada çocuklarınıza sahip çıkacaklardır” dedi