POLAT,BASINLA BULUŞTU

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, basın mensupları ile bir araya gelerek Üniversitenin mevcut durumu ve gelecek yıllara yönelik projelerini anlatı.

POLAT,BASINLA BULUŞTU
Yayınlama: 24.03.2016
Düzenleme: 15.06.2020
0
A+
A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, basın mensupları ile bir araya gelerek Üniversitenin mevcut durumu ve gelecek yıllara yönelik projelerini anlatı.

Polat, KBÜ sosyal yaşam alanında yer alan restoranda düzenlediği toplantıda üniversite olarak 2016 yılında 52 bin 255 öğrenci seviyesine çıkacaklarını söyledi.

2010 yılında 10 bin 500 öğrenci varken, bugün 47 bin 246 öğrencilerinin olduğunu söyleyen Polat, “ 2016 yılında ulaşacağımız sayı 52 bin 255 hedefinde. Yeni rektör öğrenci sayısını düşürüyor diyorlar. Rakamlara baktığımızda bu sene 12 bin 800 öğrenci gelecek. Akademik personel sayısı bakımından eş değer üniversitelere göre iyi durumdayız. İdari personel alımımızda sıkıntı var. Karabüklü olmayan memurlarımız buradan ayrılmak istiyoruz. Üniversiteyi üniversite yapan akademik ve bilimsel çalışmalardır. Şu ana kadar TÜBİTAK’ta 30 tane proje yürütülmüş. Bu çok düşük bir rakam. Bizim 30 değil, 300 proje yürütmemiz lazımdı 10 sene içerisinde. Ama maalesef buna ağırlık veremedik. Öğretim elemanlarımıza ders yükü verdiğimizden projelere önem veremedik. Bundan sonra bu dengeyi kurmak istiyoruz” dedi.

En büyük projelerinden birisinin Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi olduğunu vurgulayan Polat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu merkez 6 yaşından 60 yaşına kadar bütün engellilerin ücretsiz olarak yararlanabileceği bir merkez. Üniversite dışında herkese hizmet edebilecek bir yer. Engellilere yönelik meslek edindirme, sosyalleşme, vakit geçirmesine yönelik etkinlikler yapılması planlanıyor. İlla meslek edinmek zorunda değil. Bir ailede kadın dışarıya rahatça çıkamıyor evinde engelli olduğu için. Ama buraya bırakıp istediği yere gidebilir. Sabah 09.00’dan akşam 18.00’e kadar ona burada sosyal sorumluluk projesi adı altında tüm imkanları tanıyacağız ve hiçbir ücret almayacağız. Merkezde hizmetler verilebilecek bazı alanlar belirledik. Engelliler için tekstil, müzik, resim, aşçılık, tiyatro ahşap oymacılığı gibi, ayrıca görme engelliler için bir kütüphane oluşturmayı düşünüyoruz”

SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ

Safranbolu ilçesinde 4 yıl sonra Sanat Üniversitesini kurmayı hedeflediklerini de anlatan Polat, “ Bir rektörü kentte ikinci bir üniversite istemesini Karabük’te bazıları garipsedi. Bizim için Karabük ve Safranbolu’nun geleceği önemli. Safranbolu Sanat Üniversitesi rektörlüğü bizim Turizm Fakültesi binası olur. Oraya gelecek yeni rektörün çivi çakmasına gerek yok, çünkü her şeyini hazırlayacağız. Turizm Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İşletme Fakültesi bu binada yer alabilir. Biz İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi burada kalsın, İşletme Fakültesini oraya taşıyalım istiyoruz. Safranbolu Meslek Yüksek okulun önünden geçen yolu iki taraftan kapattığımız zaman burası kampüs olacak. Bütün fakülteler bu yol üzerinde, spor tesisleri burada olacak. 5 fakülte, bir tane meslek yüksekokulunu içeren 20 bin öğrencisi olan bir kampüs oluşacak. İnşallah hayırlı olur. Karabük ve Safranbolu için bizler için iyi olur. Gelecekteki öğrenci sayısı açısından da Karabük’te bundan sonra fazla artmayacak.” dedi.

Rektör Polat, Türkiye’de kendi elektriğini kendisi üreten bir kampüs oluşturmak istediklerini, Nisan ayında ihaleyle çatılara ve binaların ön cephelerine güneş paneli takacaklarını da sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.