KBÜ’DE TASARIM VE SANAT BULUŞTU

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tasarım İstasyonu Öğrenci Kulübü tarafından “1. Tasarım ve Sanat Günleri” etkinliği düzenlendi.

KBÜ’DE TASARIM VE SANAT BULUŞTU
Yayınlama: 15.04.2016
Düzenleme: 15.06.2020
16
A+
A-

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda 14-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen etkinliğin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, mimarlar ve mimar adayları katıldı.

Tasarım ve sanatın buluştuğu etkinlik kapsamında akademisyen ve mimarlar tarafından çeşitli konularda konferanslar verildi, ayrıca ünlü mimarlara ait eserlerin öğrenciler tarafından farklı bakış açılarıyla oluşturdukları çalışmaların yer aldığı sergi de açıldı.

“1. Tasarım ve Sanat Günleri” etkinliğinin açılışında gerçekleşen konserde kemanda Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ebru Karaağaç, kontrbasta yine Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Burak Karaağaç ve piyonada Karabük Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ece Kaptanoğlu yer alarak müzik dinletisi sundu. 

Konserin ardından Tasarım İstasyonu Öğrenci Kulübü Başkanı Burak Özmen kulüp ve etkinlik hakkında bilgiler verdi. Etkinliğin açış konuşmasını yapan Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya: “Bugün başlayan etkinliğin içerisinde kültür, sanat ve eğitim bulunmaktadır. Etkinliğin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Karabük Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Özköse “Amerika’daki Üniversite Kampüsleri ve Mezarlıkları” konusunda sunumunu gerçekleştirdi. Sonrasında ise Bayındırlık Bakanlığı Eski Baş Mimarı Bilal Yakut, Sarus Mimarlık’tan Mimar Haluk Kara ve Fema Mimarlık’tan Mimar Faruk Eşim konusu “Mimarlığa Gönül Verdik” olan söyleşide genel olarak mimarlık ve mimarlık eğitimi hakkında konuştular.

 

Ünlü mimarların eserleri yeniden yorumlandı

Ünlü mimarların eserlerinin öğrenciler tarafından kendi bakış açılarıyla yeniden yorumlandığı, maket ve proje sergisi açıldı. Serginin açılışını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Bayındırlık Bakanlığı Eski Baş Mimarı Bilal Yakut gerçekleştirdi.

Sergi ile ilgili görüşlerini dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar şunları söyledi: “Tasarım ve sanat farklı konulardır. Mimarlık öğrencileri dünyadaki belli örnekleri alarak kendi bakış açılarıyla yorumlamışlar. Bununla birlikte öğrencilerimiz bakış açılarını geliştirerek çok daha değerli eserler ortaya çıkaracaklardır. Hayat sürekli değişerek devam ediyor, öğrencilerimiz de çevredeki değişiklikleri görerek, geniş ufuk sahibi olacaklar ve buna göre eserlerini ortaya çıkartacaklar. Sanatı gördüğümüz zaman sanatçıyı görmemiz gerekir.”

Etkinliğin birinci gününde konferanslar serisinde Karabük Üniversitesi’nden Doç. Dr. Anıl Ertok Atmaca  “Sanatı Anlamak” ve Yrd. Doç. Dr. Süheyla Birlik “Neredeyse Hiç, Minimalizm”, Problan Mühendislik’ten Yüksek Mimar Ezgi Türk “Mimari Akustik Prensipleri ve Uygulama” ve Makine Yüksek Mühendisi Emre Orhon “Ses ve Titreşim Ölçümleri ve Uygulama Alanları” hakkında sunumlarını gerçekleştirirken ilk gün Yaşar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Can Özer’in “Açıklamalı Elektro Akustik” müzik konseri ile sona erdi.

Etkinliğin ikinci gününde ise sırasıyla Karabük Üniversitesi Arş Gör. Şükriye Tuğçe Renda “Keman Duayenlerimiz”, yine Karabük Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Yüksel Turcan “Mimarlık Yolunda”, İnevo Tasarım ve Uygulama Endüstri Ürün Tasarımcı Emrah Demirhan “Varion Çağrı Merkezi Mobilyası-Konseptten Üretime Ürün Geliştirme”,  Yüksek Mimar Tülay Zivalı “Şehir Planlamada Kent Sosyolojisi Bosna-Mostar Örneği”, konularında bilgi verirken Yüksek Mimar Umut İnci, Mimar Zafer Fidan, Mimar Halil Kablan, Mimar Akif Çengel de “Tasarımda Uygulama” konusunda söyleşi gerçekleştirdiler.

Karabük Üniversitesi Arş. Gör. Eray Şahbaz ve Arş. Gör Fuat Fidan  “Yapı Atölyesinde Oyun Var!”  ile katılımcılara bilgi verirken en son Zuhal Müzik Sanatçı Sercan Solmaz “Müzikte Kayıt Nasıl Yapılır?” konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Etkinliğin sonunda Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Bilgisayar Laboratuvarı’nda FGA Mimarlık’tan Yüksek Mimar Burak Taşdemir “Lumion- Allplan- Sketchup- Vray Eğitimi” konusunda atölye çalışması gerçekleştirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.