KBÜDE “İLETİŞİMİN PİN KODLARI” KONFERANSI

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi, İletişim Uzmanı Gurbet Altay’ın konuşmacı olarak katıldığı “İletişimin Pin Kolları” konulu seminer gerçekleştirildi. Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği seminere ilgi yoğun oldu.

KBÜDE “İLETİŞİMİN PİN KODLARI” KONFERANSI
Yayınlama: 08.04.2016
Düzenleme: 15.06.2020
2
A+
A-

“İletişimin Pin Kodları” konulu konferansta Gurbet Altay’ın konuşmasından önemli satırbaşları şöyle:

“Benim en büyük hizmetim üniversite öğrencilerine ‘İletişimin Pin Kodları’ başlığı altında hem gençlik dönemlerinde hem de mezun olduktan sonra iş hayatı ve aile hayatlarında iletişim konusunda uygulayacakları küçük anekdotları sunmak.”

“İletişim insanın kendisinden başlar”

“Bugün hemen hemen her yerde iletişim açısından en önemli şey kalbe dokunuşlardır. Biz de eğitim kalpte başlar dedik. Yunus Emre’nin dediği gibi ‘Bir kalp kırdıysan senin kıldığın namaz bile namaz değil.’ Her insanın kalp kırmadan önce kendine yolculuğu söz konusu olmalı. Biz de eğitimlerde, seminerlerde veya danışmanlıklarda iletişimin esas olarak insanın kendisinden başladığını, bunu yaparken de her şeyin bir kuralı olduğunu, kuralların da herkese göre değiştiğini, kısaca herkesin bir iletişim kodu olduğunu vurguluyoruz.  Biz bugün onların küçük küçük haplarını vereceğiz katılımcılara. Bunlarla ilgili gençler neler yapmalı onları aktaracağız.”

“İletişimde yabancı dilin önemi büyük”

“Hep şunu söyler atamlarımız: ‘Bir dil bir insan, çok dil çok insan.’ Bu günümüzde daha çok uygulanmaya başladı. Ben de bazen işimin bir parçası olan üst düzey yönetici alımı yaparken önce dillerine bakıyorum. Kaç dil biliyor?  (İngilizcenin dışında tabi.) Dünya artık çok küçük ve yakın zamanda haziran ayı itibari ile ülkemizde ve dünyada vizeler kademeli olarak kalkacak. Bu da demek oluyor ki dile daha çok ihtiyaç olacak.”

“Çok okuyup, çok gezmelisiniz”

“Gençlere artık şunu önerebiliriz: Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı? Evliya çelebi zamanında, çok gezen bilmiştir, 12. yüzyılda çok okuyan bilmiştir, fakat günümüzde her şey değişti. Artık çok okuyup çok gezeceksiniz. Son olarak iletişim açısından iki şeyin önemine dikkat çekmek istiyorum. İlk kod, birinin yanlışı varsa söyleyin, fakat şunu da unutmayın her şeyin bir zamanı var ve sözleri zamanında söyleyeceksiniz. Diğeri de tatlı söz yılanı deliğinden çıkartır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.