Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu “Forum on Assessment Issues” (FOAI) etkinliğinin 8.’sine ev sahipliği yaptı.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu “Forum on Assessment Issues” (FOAI) etkinliğinin 8.’sine ev sahipliği yaptı.
2013 yılından beri düzenlenmekte olan, farklı üniversitelerin Yabancı Diller Yüksekokulu ölçme ve değerlendirme üyelerinin belirlenen bir tema üzerinde fikir alışverişi yaptığı “Forum on Assessment Issues” (FOAI) etkinliğine özel ve devlet olmak üzere 23 farklı kurumdan katılım sağlandı.
5 – 6 Mayıs tarihlerinde Karabük Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda gerçekleşen etkinlikte alanında uzman ve tecrübe sahibi akademisyenler bir araya geldi.
Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Okt. Asım Aydın, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okt. Sami Akgöl, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Okt. İsmail SEZGİN, 23 farklı üniversitenin ölçme ve değerlendirme üyeleri ve Yabancı Diller Yüksekokulu akademisyenleri katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali GÜNEŞ ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Okutman Asım AYDIN yaptıkları konuşmada yapılan bu etkinliğin ülkenin yabancı dil eğitimindeki eksikliklerin giderilmesi adına önemli rol üstlendiğini belirterek böyle bir etkinliğe ve ayrıcalıklı akademisyen kadrosuna ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.
Etkinlik, öğretmen eğitmeni Christopher Sheen’in ‘Konuşmayı Ölçme’ temalı eğitiminin ardından konuk üniversitelerin konuşma sınavlarını uygulamadaki güçlü ve zayıf yanlarını ortaya koydukları sunumlarla devam etti. Öğleden sonra devam eden etkinlikte ise üniversiteler 9-10 kişilik 3 farklı gruba ayrılarak konuşma becerisini ölçerken yaşadıkları zorlukları ve kendi kurumlarının kuvvetli olduğunu düşündükleri kısımlarını tartışarak bu tartışmalardan çıkardıkları sonuçları 6 Mayıs’ta sunmak üzere düzenleme fırsatı buldular.
Kent Turizmine Katkı
Birinci günün sonunda katılımcılar Eski Safranbolu, Kristal Cam Teras ve İncekaya Su Kemeri’ne götürülmüş ve katılımcılara buraların tarihsel süreçleriyle ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır. Özellikle özgün mimarisiyle 17 Aralık 1994’ten beri UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne aldığı Safranbolu, ziyaretçilerin büyük beğenisini toplamıştır.
Etkinlik, Karabük Üniversitesi’nde yapılmış olan etkinlik üzerine yapılan olumlu geri bildirimlerle devam ederek bir sonraki ev sahibinin ve temanın saptanmasıyla son buldu.