Karabük Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçuş Eğitim Pisti’nin yapımını üstlenen Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı işadamı ile KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Karabük Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçuş Eğitim Pisti’nin yapımını üstlenen Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı işadamı ile KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Karabük Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu binasında bulunan Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerekleşen törende 30 metre genişliğinde bin 250 metre pist uzunlu bulunan eğitim pistinin yapımı için imzalar atıldı.
İmza töreni öncesi açıklamalarda bulunan Rektör Refik Polat, Karabük’te yıllardır konuşulan bir havaalanı mevzusu olduğunu ve inşallah bu şehrin medarı iftiharı olan Şefik Dizdar ile havaalanı konusunu çözüme kavuştuğunu söyledi.
Karabük Üniversitesinin hayırseverlerin çok sayıda yardımda bulunduğu bir üniversite olduğunu belirten Polat, “ Şefik amcamızda bizim Sivil Havacılık Yüksek Okulunun eğitim pisti olarak tasarlanan havaalanını üstleneceğini bizlere bildirmişti. Bizde bu konuda protokol hazırladık. Resmi işleri Karabük Üniversitesine ait olmak üzere yapım ve işletim koşulları kendisine ait olacak. Kendisine bu desteği için çok teşekkür ediyorum. Bu Şefik beyin ilk desteği değil. Ne zaman kapsını çalsak maddi manevi desteğini Üniversiteye ön planda tutmuştur” dedi.
Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı işadamı Şefik Dizdar ise, “Öğrenciler için dershane ne kadar gerekliyse bu havaalanı da uçuş eğitimi yapacak öğrenciler için o kadar gerekli bir tesisi olduğuna inandığımız için eğitime destek başta olmak üzere bu havalanın yapılamasına şahsen üstlendim” dedi.
Dizdar, “ Uzun zamandır yapımını merakla beklediğimiz uçuş eğitim pisti kontrolsüz hava alanı yapılıp Karabük’e kazandırılması çalışmasını rektörümüzle birlikte sürdürüyorduk. Öğrenciler için dershane ne kadar gerekliyse bu havaalanı da uçuş eğitimi yapacak öğrenciler için o kadar gerekli bir tesisi olduğuna inandığımız için eğitime destek başta olmak üzere bu havalanın yapılmasına şahsen üstlendim. Havaalanı aynı zamanda sivil havacılıkla Karabük’te yapılacak teknolojik yatırımlara hız verilmesine önemli zamanı kıymetli kişilerin hızla Karabük’e ulaşmasında üniversitemize de destek olduğunu inandığımız bu havaalanında büyük faydalar bulmakta. Kardemir’den tutun sağlık ve kültürel turizmin gelişmesinde, öğretim görevlilerinin temininde büyük faydalar sağlayacağını düşünüyoruz. Eğitim uçuş pisti 30 metre genişliğinde bin 250 metre uzunluğunda olacak. Daha doğrusu eğitim pisti alanının yapılacağı o arazide 200 metre genişlikte bin 250 metre uzunluğundan bir arazinin harf edilerek düzlük meydana getirilmesini amaçlıyoruz. 30-40 kişilik jet motorlu uçakların iniş kalkışına imkan veren tespitler yaptık. Havaalanı ilerleyen zamanda ihtiyaç olduğunda daha da uzatılacak bir mekanda yapılıyor. Karabük’e ve üniversiteye hayırlı uğurlu olmasın diliyorum” ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından Rektör Polat ve işadamı Dizdar eğitim pisti yapımı protokolünü imzaladı.