EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDE KAN DEĞİŞİMİ

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, “Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde otel konforunda odaları, yoğun bakımları, ameliyathaneleri, laboratuarlarıyla 440 yatakla hizmet vermekteyiz” dedi.

EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDE KAN DEĞİŞİMİ
Yayınlama: 07.01.2016
Düzenleme: 15.06.2020
0
A+
A-

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, “Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde otel konforunda odaları, yoğun bakımları, ameliyathaneleri, laboratuarlarıyla 440 yatakla hizmet vermekteyiz” dedi. Kara, hastanenin Eğitim Salonu’nda yaptığı toplantıda, 2016 yılına Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yönetiminde değişiklerle başladığını söyledi. Sekreterliğe bağlı sağlık tesisi yöneticilerinin ve çalışanlarının hedefinin tıbbi etik değerleri ön planda tutan, hasta ve çalışan güvenliği, hasta ve çalışan memnuniyeti odaklı, hasta haklarına saygılı, eğitim, araştırma, ölçme, iyileştirme tekniklerini kullanarak hizmet sunum standartlarını devamlı geliştiren, kolay ulaşılabilir, etkin, verimli, konforlu, güvenli sağlık hizmeti sunmak olduğunu ifade eden Kara, “Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde otel konforunda odaları, yoğun bakımları, ameliyathaneleri, laboratuarlarıyla 440 yatakla hizmet vermekteyiz. Yoğun bakımlarımızda toplam 48 yatağımız mevcuttur. 2015 yılı geneli toplam yatak doluluk oranı servisler için yüzde 75,5, yoğun bakımlarda ise bu oran yüzde 94’dür. Hastanemize 2015 yılı genelinde yapılan toplam poliklinik müracaat sayısı 951 bin 824 kişidir. Bu sayı ilimiz nüfusunun yaklaşık 5 katına tekabül etmektedir. Günde yaklaşık 4 bin ile 4 bin 500 poliklinik hastasına, yaklaşık 800-900 civarında acil servis hastalarına hizmet vermekteyiz. Hastanemize yapılan toplam müracaatların yaklaşık yüzde 25’ini acil servise olan müracaatlar oluşturmaktadır” diye konuştu. – İl dışına hasta sevkleri Hastanede 22 profesör, 7 doçent, 45 yardımcı doçent olmak üzere 74 akademisyen, 83 uzman doktor, 21 pratisyen olmak üzere 178 doktor kadrosu ve 670 yardımcı sağlık hizmetleri personeliyle hizmet verdiklerini kaydeden kara, bu sayılarla kadro doluluk oranında Türkiye genelinin çok üstünde olduklarını belirtti. Karabük’ten Ankara’ya ve il dışına olan hasta sevkini azaltmak, tersine il dışından Karabük’e hasta gelmesini sağlamak en büyük hedefleri arasında olduğunu vurgulayan Kara, şöyle konuştu: “Hastanemizde hocaların katılımıyla yapılan özellikli ameliyatlarla tıbbi onkoloji uzmanı, hematoloji uzmanı atamalarıyla artık kanser tedavisi gören hastaların il dışına gitmelerine gerek kalmadı. Yine gastroenteroloji uzmanları, endokrinoloji uzmanı, yenidoğan uzmanı ve yeni göreve başlayan çocuk endokrinolojisi uzmanı arkadaşımızın göreve başlaması, Koroner Anjiyografi Ünitesi’nin açılmasıyla bu hedeflerimize büyük oranda ulaştık.” Kara, Genel Sekreterlik bünyesinde Çocuk İzlem Merkezi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Koroner Anjiografi Merkezi, Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi, Diyaliz Ünitesini açtıklarını, Safranbolu Devlet Hastanesinde Fizik Tedavi Ünitesini açacaklarını sözlerine ekledi.

Kara son olarak da, Son zamanlarda Karabük kamuoyunun gündeminde olan hastane enfeksiyonu ile ilgili Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından hastane enfeksiyonlarının yakından takip edildiğini, son aylarda enfeksiyon oranının oldukça düştüğünü ve yoğun bakım çalışanlarına da bu konudaki dikkatlerinden dolayı teşekkür belgesinin verilmesine karar verildiğini söyleyerek enfeksiyon oranının Türkiye’deki diğer hastanelere göre daha düşük seviyede olduğunu ifade etti. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.