Karabük, Zonguldak ve Bartın illerini kapsayan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)’nın Kalkınma Kurulu Toplantısı Safranbolu Aygür Otel’de gerçekleştirildi.
Karabük, Zonguldak ve Bartın illerini kapsayan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)’nın Kalkınma Kurulu Toplantısı Safranbolu Aygür Otel’de gerçekleştirildi.
Bartın Üniversitesi Rektörü ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kaplan’ın Divan Başkanlığını yaptığı onüçüncü Kalkınma Kurulu toplantısı Karabük, Bartın ve Zonguldak illeri Kalkınma Kurulu Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Başkanlık Divanının oluşturulması ve toplantı yeter sayısının belirlenmesinin ardından başlayan Kalkınma Kurulu toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Kuzu, “ Türkiye’de şuan 4 tane bölge kalkınma idaresi var. Daha önemlisi bunlar için hazırlanmış eylem planları var. Batı Karadeniz Bölgesi için buna benzer bir şey geliştirebilir miyiz veya sonuç alabilir miyiz diye bir çaba içindeyiz. Bu henüz siyaseten talimata bağlanmış dolayısıyla bugünden yarına yapacağımız bir şey değil. Siyasi talimat olursa br sonraki kurulunda derin bir çalışma yapma umudumuz var” dedi.
BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kaplan, kalkınma ajanslarının ülke ölçeğinde bölgesel kalkınmayı, bölgelere yayarak gerçekleştirme noktasında güzel düşünülmüş bir proje olduğunu söyledi.
Mevzuatın tekrar gözden geçirilmesi noktasında bir takım hususlara ihtiyaç olduğunu kaydeden Kaplan, “2 yıl kadar önce Gaziantep’te gerçekleştirilen bir toplantıda Kalkınma Bakanımıza bu konudaki kanaatlerimi iletme şansım oldu. Danışma kurulları bizim idari yapılanmamıza diyelim, belki işin başlangıç noktasında güzel düşünülen fakat fonksiyonu, etkisi, gücü çok fazla dikkate alınmayan kurumlar gibi. Tabii bu benim şahsi kanaatim. Oysa bu kurumlarda bulunan insanların hem sorumluluğu hem yetkisi olması lazım. O günkü toplantıda 3 ay içerisinde bu konuyla ilgili bakanlıkta bir toplantı yapılarak çalışmalara başlanacaktı. Kanaatim odur ki, bundan sonraki süreçte konu yeniden gündeme gelir ve bu kurula olması gereken yetkiler verilir, ülkemizin ve bölgelerimizin kalkınmasına hizmet eder duruma gelirler. Bununla birlikte belki bizim dışımızda bölgesine bu şeklide hizmet veren kurullar vardır. Bu bizleri sevindirir. Çünkü ülkemizin neresi olursa olsun yapılan hizmet bizleri mutlu eder. Biz 2 yılı geride bıraktık. Zaman zaman yönetim kurulumuzun toplantılara katıldık ve orada bize düşen ölçüde kanaatlerimizi ifade etmeye çalıştık. İnşallah bundan sonra daha da artan bir güçle kurullarımız çalışmalarına devam eder, bölgemiz ölçeğinde yapılması gerekenleri yapar. Bunlar ülkemizin kalkınmasına gelişmesine katkı sağlayacak çalışmalar olacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından katip üyesi seçimi yapılırken, üyeliklere mevcut üyeler Selahattin Güney ve Murat Çarşanbalı seçildi.
BAKKA Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer seçildi. Başkan vekili seçimi için Çalışma ve İş Kurumu Karabük İl Müdürü Coşkun Güven’in aday olması üzerine Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Başkan vekilinin de Zonguldak’tan olması yönünde talepte bulundu. Kısa süreli tartışmanın yaşandığı Başkan vekilliği için 4 aday yarıştı. Oylama Başkan Vekilliğine 22 oy ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven Seçildi.
Seçimlerin ardından “2015 Yılı Ara Dönem Faaliyet Raporu” sunumu, “Mali Destek Programları”, “Etki Değerlendirme Çalışması” sunumu, “Bir Bölgesel Kalkınma Hikayesi-GAP Projesi” sunumu yapıldı.
Toplantıda, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, BAKKA eski Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kaplan, katip üyeler Selahattin Güney ve Murat Çarşanbalı’ya teşekkür belgesi ve hediyeler verdi.