Başhekim Çebi Covit 19 Uyarısı Yaptı

Başhekim Çebi Covit 19 Uyarısı Yaptı
Yayınlama: 05.01.2022
Düzenleme: 05.01.2022
3
A+
A-

Son günlerde korona vakalarındaki artış nedeniyle sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Karabük ağız ve diş hastanesi başhekimi Taylan Çebi”Her şey ortada”dedi.

Başhekim Taylan Çebi”Covid-19 pandemisi insanların hastalığa ve sonuçlarına alışmasına, hastalığı benimsemesine rağmen tüm ciddiyeti ile devam ediyor. Gördüğümüz gibi Covid-19 virüsü boş durmuyor, yeni mutasyonlar geçirerek yeni varyantlar oluşturarak kitlesel şekilde bulaşmaya ve yaşamı tehdit etmeye devam ediyor.
Tüm ekonomik ve sosyal hayatımızı altüst eden bu virüse karşı etkili antiviral ilaç çalışmalarının faz aşamaları devam ediyor. Yani şuanlık kullanılacak bir ilaç piyasada yok. Ki sağlıkta ana prensiplerden biri koruyucu tedbirler ile hastalığı engellemektir. Yani; koruyucu önlemler ile hasta olmamak en önemli kaçış rampasıdır.
Hala Covid-19’a karşı elimizdeki en önemli silahlar, en önemli koruyucu metodlar; AŞI-MASKE-MESAFE-TEMİZLİK.
Lütfen aşılarımızı tamamlayalım.
Hiç aşı olmayanlar bir an evvel aşılarını olmalı, hatırlatıcı dozunu yaptırmayan vatandaşlarımız da en kısa sürede aşı süreçlerini tamamlamadırlar. Kapalı yerlerde maskesiz durmamaya, dar alanlarda maskesiz kalmamaya ve bulunma ortamlarımızı havalandırmaya özen gösterelim”ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.