Üniversitemiz İktisat Kulübü tarafından düzenlenen 1. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi başladı.
Üniversitemiz İktisat Kulübü tarafından düzenlenen 1. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi başladı.
22 – 24 Mart tarihleri arasında 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda sürecek Kongre’de öğrenciler, iktisat ve sosyal bilimler alanında bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla “Türkiye’de Genç İşsizlik” ana başlığıyla bilgilerini paylaşıyor.
Etkinliğin açılışına TBMM eski Başkanı ve Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Dündar ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Prof. Dr. Refik Polat
Kongrenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Üniversitemizin kuruluşundan bu yana öğrenci odaklı olarak faaliyetlerini sürdüren, yapılan programların tamamına yakınının öğrenciler tarafından gerçekleştirildiği bir üniversite olduğunu ifade etti. Rektör Polat, üniversite öğrencileri tarafından yapılan bu organizasyonlar ile geleceğimizin sağlam ve aydınlık olduğunu da dile getirdi.
Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin
TMBB eski Başkanı Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de konuşmasında Karabük Üniversitesinin 10 yılda hızlı bir gelişme kaydederek Türkiye’de parmakla gösterilen, yaptığı faaliyetleriyle dikkat çeken bir üniversite haline geldiğini söyledi.
Gençlere güvenilmesi gerektiğini ve onların omuzlarına çok önemli sorumluluklar yüklendiğinde görevlerini başarıyla yerine getireceklerini de ifade eden Şahin, “İstanbul’un 21 yaşında Fatih Sultan Mehmet tarafından alındığını hiçbir zaman unutmamalıyız. Gençlerimizin çok önemli işler başaracağı gerçeğini, bir kez daha vurgulamak istiyorum. Biz, gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimize bir görev verildiğinde, başarıyla bu görevleri yerine getireceklerine inanıyoruz. Sadece ekonomik anlamda değil, sosyal anlamda da birçok konunun burada konuşulacağı çok önemli bir kongre olacak.” şeklinde konuştu.
İlk oturumda safran çiçeği ve dericilik ele alındı
Kongre, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un oturum başkanlığında “Safranbolu Tartışmaları” konulu özel oturum programıyla başladı. Oturumun açılışında konuşan Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu’nun Türkiye ve dünya açısından önemli bir kültür merkezi olduğunu söyledi. Dr. Aksoy, Safranbolu’nun dericilik, demircilik, bakırcılık alanlarındaki önemine değinerek Safranbolu’nun dünya kültür mirası içerisinde en geniş coğrafya alanına sahip olduğunu da ifade etti.
Oturum, Üniversitemiz öğrencilerinden Dündar Aydın’ın “Safran Ekonomisi” konusundaki sunumu ve Musa Ümütlü’nün “Safranbolu’da Dericilik” konusu ile devam etti. Oturumda Safranbolu’da yetişen safran bitkisinin önemine yer verilerek Safranbolu’da yapılan dericilik, tabakhane ve kullanım alanları anlatıldı.
İkinci oturum: Krizler ve Ekonomi
Kongre İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Aytemiz’in oturum başkanlığındaki “Krizler ve Ekonomi” konulu oturum ile devam etti. Oturumda Üniversitemiz öğrencisi Sündüs Uzan tarafından “Türkiye’de Ekonomik Krizler”, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Gökçen Beyazıt tarafından “Global Ekonomik Krizler ve Türkiye’ye Etkisi” konusu ve Marmara Üniversitesi öğrencisi Deniz İstikbal tarafından “Küreselleşme Ekonomisi, Kazananlar ve Kaybedenler” konulu sunumlar ile devam etti.
Üç gün sürecek kongrede ekonomi ve iktisat alanlarında eğitim alan Türkiye’nin farklı üniversitelerinden öğrenciler bildirilerini paylaşacak.