1.Karadeniz Cerrahi Hemşireliğinde Temel Yaklaşımlar Kongresi Başladı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Ebe ve Hemşireler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 1. Karadeniz Cerrahi Hemşireliğinde Temel Yaklaşımlar Kongresi başladı. 09 – 11 Mart tarihleri arasında Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda sürecek Kongre’de akademisyenler ve klinisyenler “Cerrahide enfeksiyonsuz yarınlar” temasıyla bilgilerini paylaşıyor.

1.Karadeniz Cerrahi Hemşireliğinde Temel Yaklaşımlar Kongresi Başladı
Yayınlama: 10.03.2017
Düzenleme: 15.06.2020
6
A+
A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Ebe ve Hemşireler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 1. Karadeniz Cerrahi Hemşireliğinde Temel Yaklaşımlar Kongresi başladı. 09 – 11 Mart tarihleri arasında Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda sürecek Kongre’de akademisyenler ve klinisyenler “Cerrahide enfeksiyonsuz yarınlar” temasıyla bilgilerini paylaşıyor.

Etkinliğin açılışına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alaattin Dilsiz, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, KBÜ Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan, Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Kara, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Işıl Işık Andsoy, Ebe ve Hemşireler Derneği Genel Başkanı Kadriye Gülseren, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Daire Başkanları ile çok sayıda davetli konuşmacı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

EHEMDER Genel Başkanı Gülseren

1.Karadeniz Cerrahi Hemşireliğinde Temel Yaklaşımlar Kongresi’nin açış konuşmasını yapan Ebe ve Hemşireler Derneği Genel Başkanı ve Kongre Başkanı Kadriye Gülseren, kongrede akademisyenler ve klinisyenler ile cerrahi ve ameliyathane hemşireliğinde bilgiyle yenilikleri buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Kongre Başkanı Gülseren, hemşirelerin sağlık alanında hasta ve hasta bakım sürecini yönetebilen, hemşirelik alanında tanı koyabilen, ekip ruhuyla çalışabilen bir aktör olduğunu belirtti. Hemşirelerin nitelikli ve becerikli olması gerektiğine de dikkat çeken Gülseren, hemşirelerin bu beceri bilgisini davranışa dönüştürmesi gerektiğini savundu. Gülseren konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Hemşirelik mesleği bir sanat mesleğidir. Sanatı icra etmek için bilimle iş birliği içinde olmak gerekiyor. Bizim de en önemli olgumuz hemşirelikte bilimi sanata dönüştürmektir. Bu yüzden hemşirelerimizin branşlaşması ve nitelikli hale gelmesi gerekir.”

İl Sağlık Müdürü Sarı

Etkinliğin açılışında konuşan Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı ise 1. Karadeniz Cerrahi Hemşireliğinde Temel Yaklaşımlar Kongresi’nin Karabük ilinde düzenlenmiş olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dilsiz

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alaattin Dilsiz de konuşmasında son 15 yılda sağlıklı dönüşüm programı ile çok yol kat edildiğini belirterek sağlık hizmetleri sunumunun paradigmasını değiştirdiklerini söyledi. Sağlık hizmetinde hedeflerinin hasta odaklı hizmet sunmaya çalışmak olduğuna vurgu yapan Dr. Alaattin Dilsiz, hizmetin merkezinde olan ebe ve hemşirelerin kendilerini yenilemeleri ve hasta bakım hizmetlerini en kaliteli şekilde devam ettirebilmeleri için bu tür toplantıların önemine işaret etti.

Rektör Yardımcısı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Kürtül

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kürtül de yaptığı konuşmada Türkiye’nin son yıllarda sağlıkla ilgili gelişimlerle kendi coğrafyasında bir üst olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti.

Sağlık alanında ara eleman ihtiyacının ciddi düzeyde olduğuna değinen Prof. Dr. İbrahim Kürtül, kongrenin önemine dikkat çekerek “Bu tür kongreler hemşirelerin kendilerini yenileme ve geliştirme adına ciddi katkılar sağlayacaktır” dedi.

Birinci günde gerçekleşen oturumlar

1.Karadeniz Cerrahi Hemşireliğinde Temel Yaklaşımlar Kongresi’nin ilk gününde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Dr. Alaattin Dilsiz başkanlığında gerçekleşen birinci oturumunda Dr. Erdal Koç “Sağlık Profesyonellerin Görev Tanımları”, Hüseyin Zırh “Hemşirelik Mesleğinde Eğitim ve Sertifikasyon Mevzuatı Planlaması ve Ülkemizdeki Son Durum” ve son olarak Dr. Dilek Tarhan tarafından “Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Hizmet Standartları Kapsamında Enfeksiyonun Kontrolü” konularında konuşmalar gerçekleştirildi.

İkinci oturum ise Doç. Dr. Gülten Kıyak ve Dr. Abdullah Öztürk başkanlığında gerçekleşti. Prof. Dr. Süreyya Karagöz tarafından “Cerrahide Etik Sorunlar”, Av. Erkan Çavuşoğlu tarafından “Hemşirelerin Yasal Hakları” ve Av. Sevil Serin tarafından “Tıbbi Hatalarda Hemşirelerin Yasal Sorumlulukları” konusunda konuşmaları gerçekleştirildi.

Üçüncü oturum Prof. Dr. Sevim Çelik ve Yrd. Doç. Dr. Işıl Işık Andsoy başkanlığında gerçekleşti. Üçüncü oturumda Hemşire Muhdedir Caner “Tek Kullanımlık Aletleri, Yeniden Kullanalım mı”, Hemşire Gülhan Işık “Güncel Sterilizasyon Yöntemleri” ve Yrd. Doç. Dr. Özlem Öztürk tarafından da “Endoskopik Aletlerin Bakımı ve Sterilizasyonu” konusunda sunumlar gerçekleştirildi.

Oturumların ardından birinci günün sonunda PMS Tıb Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. Türkiye Satış Şefi Adem Aktop tarafından “Sektör Konuşuyor” konulu konuşma ve Yrd. Doç. Dr. Zeynep Tosun ile Yrd. Doç. Dr. Gülcan Şen’in oturum başkanlığında ise Sözel Bildiri Oturumu gerçekleştirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.