1. Bölge İlleri İstişare Ve Değerlendirme Toplantısı Başladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ‘1. Bölge İlleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) başladı.

1. Bölge İlleri İstişare Ve Değerlendirme Toplantısı Başladı
Yayınlama: 09.04.2015
Düzenleme: 15.06.2020
1
A+
A-

KBÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Karabük Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu ile Ankara, Bolu, Aksaray, Çankırı, Karabük, Yozgat, Kırşehir, Sivas ve Eskişehir’den ilgililer katıldı.

Toplantının açılışından konuşan Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Müzakereleri ve Koordinasyon Daire Başkanı Alparslan Öğüt, ülkenin bilim, sanayi ve teknoloji ile ilgili konularını istişare edilmesi için toplantıların düzenlendiğini söyledi.

Toplantı da önemli konuların görüşüleceğini belirten Öğüt, “Hep birlikte ülkemiz için neler yapabileceğimizi konuşmak önemli. Yapılacak sunumlar ile yapılan çalışmalar anlatılacak. Burada amacımız ortak bir dil yakalamak. Hükumetimiz ülkemizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılı için büyük hedefler ortaya koydu. Milli gelirin bu yılda 2 trilyon dolara ulaşması, kişi başı gelirin 25 bin dolar olması, ihracatımızın 500 milyar dolara yükselmesi, işsizlik oranın yüzde 5’e düşmesi, enflasyon ve faiz oranlarının tek haneli rakamlarda sabitlenmesi hedeflenmektedir. Bu hedeflere ulaşmak için her yıl ayrı ayrı hedefler belirlenmiştir” dedi.

Bu hedeflere ulaşılması için tüm kamu kuruluşlarına ve özel sektöre önemli görevler düştüğünü belirten Öğüt, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu nokta da bizim bakanlığımız daha ayrı bir yere sahiptir. Kalkınmanın en önemli unsurları bizim bakanlığımızın görev alanları içerisinde bulunmaktadır. Bilim, teknoloji, yenilik ve girişimi ilerlemenin en önemli kavramlarıdır. Bütün bunların uygulama alanı ise sanayi, tarım ve hizmetler sektörüdür. Bakanlığımız çalışmaları ile sanayi, tarım ve hizmetler sektörünün önünü açabilecek araçlara sahiptir. Teknoloji ve yenilik politikamızın esasları var. Yenilikçi ve toplumsal bir kültür oluşturulması, yaratıcı ve analitik düşünceyi teşvik eden bir eğitim sistemi kurmak, öncü beyinler yetiştirmek, kavrayan, analiz eden ve uygulamaları aktaran dinamik bireyler oluşturmak, bilgi ekonomisi geçerek katma değeri yüksek ürünlerin üretimini yapmak, yenilik ekosistemini geliştirmek, arge harcamalarını artırarak, daha ekonomik bir alt yapı kurmak, kamu, sanayi ve üniversite işbirliğini geliştirmek, özel sektörün bilimsel araştırma yaparak, girişimci yapısını desteklemek, gelişmiş ülkelerden sadece teknoloji transferi değil, aynı zamanda bilgi akışını sağlamak gibi hedeflerimiz var. Bunlara farklı unsurlar da eklenebilir. Önemli olan artık atılım yapma zamanın geldiğidir. Ülkemizin üstüne düşen tarihi rolleri oynayabilmesi için bilim ve sanayi atılımları önemle yapılmalıdır. Yeni şeyler yapalım. Yeniliklere açık olalım. Girişimciliğin önünü açalım. 2023 yılında ülkemizi hedeflenenden çok daha ileriye götürelim.”

İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, yarın Safranbolu’da yapılacak toplantı ile sona erecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.